...Øjeblikket!

…En Århushistorie!

Sagen er den, at hver evig eneste år omkring dette tidspunkt, bliver jeg helt fjale og nyforelsket! Den er god nok, for lige præcis i disse forårstider genfinder jeg altid kærligheden til Århus. (med bolle Å -naturligvis) Århus og jeg har haft vores ups-and downs – jovist!jeg har søgt nye udfordringer i større og mindre byer, men ligemeget hvad er jeg altid kommet hjem, og Århus har stået klar med åbne, velkommende arme! Det er den effekt Århus har på langt de fleste Århusianere vil jeg tro, vi vender altid hjem!

Som datter af to ærkeårhusianere, som snakker virkeligt dorsk og som bruger termer som noller, ikk’å og træls, kan man vel ikke andet end at blive en smule indoktrineret. Både min mor og far er vokset op i det gamle arbejderkvarter, Trøjborg, som stadig den dag i dag står helt autentisk og smukt! Jeg elsker det sted! Jeg elsker at gå forbi den gamle biograf, at glo mod skov og vand og at gå igennem min mor’s gamle gård hvor hendes navn stadig står skrevet ved indgangen! Det er der fandme noget særligt ved! Og selvom jeg tvivler på at arbejderklassen stadig hærger i nordbyen, så gør det mig altså stolt, at kærligheden startede der!

Jeg elsker The-Århus-Way-Of-Life! Især det der med, at tage en bus kan gøre mig helt glad i låget! Jeg holder umådeligt meget af at betragte Århus, også selvom jeg kender byen som min egen bukselomme, så er der altså noget særligt ved at sidde i Linje 3A og glo på den by man elsker så højt passere forbi! Den er spækket med minder, fra nord til syd og fra øst til vest. Selv efter 28 års on-off-forhold, kan jeg stadig blive helt varm om hjertet når solen står nedover Århus midtby, når jeg går forbi det glødende Rådhustårn en sen aften eller når jeg tager går en tur ved Moesgård!

….Og tilgiv mig for at være en patriotisk narrøv, men Århus er bare lidt bedre!

Jeg glæder mig sådan til at sommer og sol i smilets med mine to drenge!

60064_471608334947_5721793_n
 

 

2

  • Ha! Og fra én århusianer til en anden: man ved at man har været væk for længe når man ikke engang vidste at der nu er noget der hedder linje 3A!!!?!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • ammehjernen

      Hahaha, Pernille! (Bybusserne er bestemt heller ikke hvad de har været 🙂 )

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

...Øjeblikket!