...Gravid 21. uge!

…Elsk Hjertet!

I går var det fire år siden, at jeg var tæt på, at miste min højtelskede mor! Det var et brutalt møde med virkeligheden, som stadig står klart indprintet i min hukommelse som en af de mest skælsættende og skræmmende dage i mit liv.

KÆRLIGHED! Verdens allerbedste mor - og ja da! det er mig den lille tykke med svenskerhår!

KÆRLIGHED! Verdens allerbedste mor  og mig anno 1988- og ja da! det er mig den lille tykke med svenskerhår!

D. 18 november- 2009, sen aften, kom min mor ned i stuen med voldsomme smerter i ryggen ( jeg havde min egen lejlighed, men havde besluttet mig for, at sove hjemme hos mine forældre lige præcis den aften.) Jeg kunne se, at hun havde det dårligt, men hun mente bestemt, at hun bare havde spist alt for meget. SUK! Smerterne strålede vidst også ned i venstre arm, hun var bleg og sad foroverbøjet.

Små 5 minutter efter blackoutede hun – hun blev grå og svedig og var ukontaktbar. FUCK, lige præcis der, hvor jeg sad med min mor og råbte ‘Mor, du må fandme ikke dø’ gik alvoren op for mig. Jeg tænkte heldigvis nogenlunde klart og fik ringet til det gyldne nummer: 1-1-2 ! Jeg fik lagt hende  i (nogenlunde) aflåst sideleje efter ordre fra Falck-mændene og inden længe ville de komme. Min mor vågnede faktisk op kort tid efter, rundt på gulvet – men med klarhed nok til, at fortælle mig, at jeg straks skulle afbestille den ambulance der. (Typisk min mor!) Hun kunne intet huske, og jeg forklarede hende, at hun altså skulle tilses, og at jeg ikke havde i sinde, at afbestille ambulancen. 6 minutter senere kom to Falckreddere ind af døren. Jeg havde mascara i hele masken, og var rædselsslagen. Min mor gav dem samme historie om, at hun havde spist alt for meget æbleflæsk, og hun var helt okay….men det var hun ikke! Hun havde fået en blodprop i hjertet.

…..Afsted til hospitalet med blå blink og udrykning – min hukommelse er slørret, for jeg var i chok. Min mor svævede faktisk mellem liv og død og intet var sikkert. Hun blev kørt direkte til operationsstuen, jeg nåede at kysse hende farvel og så husker jeg, at jeg fik krisehjælp af en virkeligt irriterende norsk sygeplejerske.

Operationen gik efter sigende fint – men om natten fik vi et opkald, at vi skulle komme med det samme, der var sket en fejl under en operationen og min mors tilstand var yderst kritisk. Jeg husker, at min søster, far og jeg stod på lægens kontor – og min far sagde “Bare roligt, vi skal nok klare den sammen os tre”. Verden stod pludseligt stille….meget stille!

5 dage, 1 fejloperation og en helveds masse tvivl, op-og nedture og ekstem angst, inden min fantastiske mor var stabil og uden for livsfare. 5 dage i et levende mareridt. Min mor er den vildeste fighter.

Hver eneste dag dør 19 kvinder af en hjertekarsygdom! Min mor kunne ha’ været en af dem, men heldigvis var hun en af de heldige, som kom helt igennem med livet i behold. Hjerteforeningen sætter fokus på forskning i kvinders hjerter med kampagnen ‘Elsk Hjertet’ – og helt ærligt, så er der alt mulig grund til, at støtte den gode sag – besøg deres side og læs meget, meget mere på: www.elskhjertet.dk

Min mor holdte i dag sin 2. fødselsdag, fordi hun for 4 år siden valgte livet – det er jeg hende evigt taknemmelig for. Verdens bedste mor og mormor – vi elsker dig!

Billeder fra en hyggelig “fødselsdag” i skoven med boller og varm kakao.

CPH WOLVES CPH WOLVES1CPH WOLVES2CPH WOLVES3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

...Gravid 21. uge!