...S.O.S ! Søskendeklapvogn!

…Planlagt kejsersnit!

Jeg fødte (som nævnt i et tidligere indlæg) Peter ved kejsersnit – ikke et af de akutte, men et ganske nøje planlagt et af slagsen.

Den bedste dag i mit liv i billeder. Udprint

Jeg var nemlig angst for at føde, og tanken om en naturlig fødsel ødelagde glæden ved min graviditet. For mig handlede det om at lytte til mig selv, og mit moderinstinkt – også selvom det har krævet hårdt arbejde og dårlig samvittighed. Jeg har tudet og ligget søvnløs over min beslutning, så tro mig, det var ikke en beslutning jeg bare traf en søndag over eftermiddagskaffen. Samtidig har jeg skulle forsvare mit valg overfor alverdens mødre, som stod uforstående overfor mit valg. Inderst inde er jeg en meget genert og privat person, som har svært ved, at forsvare mig selv på den måde, og oftest har jeg stået som en stor undskyldning for mig selv – men lige præcis mit planlagte kejsersnit har jeg forsvaret med næb og klør – fordi jeg vidste, at det var den helt rigtige beslutning FOR MIG og fordi alle kvinder fortjener en god og tryg fødsel – også dem som er så hunderæd for at føde vaginalt, at kejsersnit er den eneste mulighed.

Jeg har pisset så utroligt mange mødre af, og emnet står ALTID til diskussion, men jeg gjorde det på min måde – den rigtige måde, og min søn kom ud til verdens mest rolige og trygge mor – og jeg er ret overbevist om, at det gjorde ham tryg. Det var for mig en drømmefødsel, og jeg er så glad og taknemmelig for, at min jordemoder i sidste ende sagde “Søs, man kan ikke tvinge en kvinde til at føde naturligt, hvis hun ikke vil”

Mange har ligeledes spurgt om jeg så heller ikke har ammet? Og jo, det har jeg. Som en anden Maren Malkeko har jeg fodret min søn morgen, middag, aften og nat! Det har været det letteste for mig ( jeg er en af de heldige), og igennem de 12 første måneder af hans liv har han nydt godt af min mælkebar. At fravælge en naturlig fødsel, er ikke ens betydende med at fravælge naturlighed! Jeg har været en stolt ammemaskine – og det vil jeg også være når Konrad kommer til verden.

Grunden til dette småsure/halvsøde indlæg er pga denne ARTIKEL hvor jeg fortæller om mit kejsersnit. Der er flere mødre som har kaldt mig overfladisk og egoistisk. Vil bare så gerne understrege, at det ikke er tilfældet. Jeg var og er bange for at føde, men jeg er ikke mindre kvinde eller en dårligere mor af den årsag. Jeg er utroligt let påvirkelig når folk (som jeg ganske vidst ikke kender) kommer med så konkrete udmeldinger ( og ja! det er en af de der downsides ved at stille op til den slags). MEN, heldigvis, har jeg også fået mange søde henvendelser fra kvinder som oprigtigtalt forstår mit utraditionelle valg. Mit valg var ikke egoistisk – mit valg var i mit og mit barns bedste tarv, og det skal der aldrig herske tvivl om.

Jeg vil måske inderst inde bare ha’ lov til, at stille spørgsmålstegn ved tonen i Mummyville? Os mødre skal lære, at respektere hinandens valg og hinandens måde at gøre tingene på, også selvom vi ikke kan forstå det. Vi skal finde kammertonen frem igen, og huske på, at de mest sårbare og skrøbelige individer i verden er nybagte mødre! Gode råd er helt okay (i en begrænset, ikke-bedrevidende-tone), men bebrejdelse og løftede pegefingre føre ikke til noget godt!

Engang imellem handler det ikke om anbefalinger og fagfolk men om moderinstinkt og om at kende sig selv! Jeg har en fantastisk søn og jeg er en fantastisk mor! #ThereISaidIt

…Jeg kan desuden afsløre, at Konrad kommer til verden d. 21 februar- 2014 og ord kan ikke beskrive hvor meget jeg glæder mig til at møde lillebror <3

blog

 

 

 

 

14

  • Pernille

    Hvad var det jeg læste i et indlæg? Din krop, dit valg?! Sådan er det nemlig (i hvert fald her i den vestlige verden). Når man er gravid er det pludselig noget de fleste har en mening om, også selvom meninger bliver pakket ind i spørgsmål om hvordan man vil gøre tingene selv. Synes tit at er spørgsmål bliver fulgt op med et “nå, men det er ellers bare fordi jeg har hørt at..”!
    Selv fødte jeg naturligt og nåede ikke at få nogen form for bedøvelse, hvilket jeg lige der MEGET GERNE ville have haft. Husker endda at jeg mod slutningen sagde til min mand at NU måtte de godt bare hive ham ud. Eller give mig et kejsersnit. Det kunne vel ikke rage vidt, tænkte jeg! Men nu er jeg glad for forløbet og selvom jeg godt kan huske smerten, så afskrækker det mig ikke fra gerne at ville have flere børn her tre måneder efter. Så hvem ved, måske får du mod på at føde dit tredje, fjerde eller femte barn naturligt og hvis ikke så går det nok også helt fint!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • ammehjernen

      Hej Pernille. Dejligt at du kan se tilbage på dit fødselsforløb med glæde og som en god oplevelse – trods de der uendelige fødselssmerter ( Jeg er blevet fortalt, at det gør ret nas :-)) Desværre udelukkes vaginal fødsel efter 2. kejsersnit, så det er en ret definitiv beslutning. Der er simpelthen for stor risiko for at arret vil sprænge op, efter to kejsersnit, men heldigvis er jeg ret så sikker i min beslutning 🙂 Kh. Søs

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille

      Ah ja, så giver det sig selv. Godt du har fundet det der virker for dig så, og kan holde dig til den model.
      Tænker at på mange måder kan det koges ned til at vi som kvinder altid vil være en lille smule (nogen gange meget) bange for om vi er gode nok mødre, og så er det naturligt at de tanker starter allerede i graviditeten og igennem fødselen. Men… Egentlig er det da dumt at der bliver set lidt ned på kejsersnit for børnene skal jo bare ud på den ene eller anden måde og igang med at leve og elskes!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er jeg enig med dig.. Altså i det med tonen og hvordan vi dømmer hinanden. Har selv skrevet et indlæg om det for nyligt 🙂 jeg tror det er en mekanisme vi kvinder har for at forsvare os selv.. Så kan det der dømme helvede titte frem. Jeg er personligt sådan en der GLÆDER mig til at føde igen, og som allerede på vej på barselsgangen sagde: igen igen! Enhver Jordemoders drøm 😉 Ej men det jeg vil frem til er at sådan har du det ikke, men der er ingen af os der har ret. For man handler lige præcis ud fra de bevæggrunde man selv har, og der er det allersundeste!

    Og ih hvor må det være fedt at vide hvornår man skal føde 🙂 selv stresser jeg allerede over hurtig fødsel og storebror pasning osv!

    http://www.blueeyedflower.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • ammehjernen

      Hej Henriette! Åhh! skønt med skønt på med den fødselsglæde du forklarer – og pænt hardcore alligevel 🙂
      Det er vildt surrealistisk og fedt, at gå og tælle ned til en præcis dato, så ingen stress på den konto – og masser af tid til at finde en babysitter til storebror 🙂 Jeg vil tjekke dit indlæg om fordømmende mødre ud med det samme! Go’ dag. Kh. Søs

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi er alle sammen forskellige, og det er forskellige ting der føles rigtige for os.
    Synes det er så fedt at læse at du står ved din beslutninn. Som du også selv skriver, er den jo gennemtænkt. Og det var det helt rigtige for dig/jer.

    Og det vigtigste må da være at du får en god oplevelse. Og jeg synes faktisk det vidner om at du tager ansvar for dig selv.

    Respekt til dig for at stå ved din beslutning, og for at stå frem

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • ammehjernen

      Hej Søs! Tusind tak for din kommentar og dine søde ord! Ha’ en dejlig dag!
      Kh. en anden Søs 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meget fint indlæg og det er fedt at du står frem- for du er ikke den eneste kvinde i DK som har det sådan! Bare for nysgerrighedens skyld (og du behøver ikke at svare), har du så forsøgt at få “hjælp” til din fødselsangst? Det er ikke for at trampe på dig eller noget, men er bare helt almindelig nysgerrig.

    Jeg har svært ved at sætte mig ind i dine følelser, da det mest rigtige for mig var en naturlig fødsel, så kan jo ikke sætte mig 100% ind i det. Men jeg accepterer dit valg og ville aldrig rynke næse ad dig. Jeg selv arbejder på barselsgangen, og ved derfor at der er flere kvinder som har det som dig.

    Jeg håber at du får en lige så god oplvelse d. 21. februar som ved første fødsel.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • ammehjernen

      Hej Sebrina!
      Tusind tak, og vil selvfølgelig meget gerne svare på dit spørgsmål 🙂
      Jeg blev anbefalet at gå til alm. fødselsforberedelse af min jordemoder, for at “kurere” min fødselsangst, hvilket jeg naturligvis gjorde – det hjalp dog desværre ikke på mig. Jeg fik ikke direkte hjælp i form af evt. terapi ( selvom jeg overvejede det) eller lignende, men brugte det meste af min graviditet på, at lave lange lister med for-og imod og gå til ekstra samtaler hos min jordemoder samt fødselslæger. Var dog nok så sikker i min sikker i min sag, at jeg ville være svær at omvende.
      Det har været svært, at erkende overfor mig selv, at jeg ikke ville føde vaginalt, men når jeg ser tilbage, så var det bare det helt naturlige valg for mig 🙂
      Og tak, vi glæder os sådan tog håber på endnu en fantastisk fødselsoplevelse 🙂
      Go’ dag! Kh. Søs

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina Claire Crossland

    Orv et godt indlæg!!!

    Jeg har født vaginalt, så ved ikke vildt meget om at tage kejsersnit-beslutningen. Men jeg tager 100% hatten af for din beslutning! Jeg kunne godt overveje det hvis jeg skal have flere børn!

    Det der fangede mig i dit indlæg var, at du opfordrer til at respektere hinandens beslutninger i mummyville! Jeg var nødt til at opgive amning efter 14 dage og sidder nu som en industri-ko og malker ud flere gange om dagen og supplerer ellers op med erstatning. Dén beslutning var hård, sørgelig og meget nederlags-agtig, men den var nødvendig! Både for mig og min lille dreng!

    Jeg får desværre tit kommentarer som “nå, ammer du ikke!?”, “får han kun flaske?” og “så må du jo prøve at amme igen når han bliver ældre…”. Det er SÅ frusterende og modbydeligt at skulle forsvare en så, for os, god beslutning!

    Så TAK for at sætte fokus på at vi altså alle er forskellige og ikke alt fungerer for os alle!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • ammehjernen

      Hej Nina! Tusind tak og endnu engang tillykke med lille August! Jeg forstår dig udemærket, det må være en svær beslutning at træffe – men du har bare gjort det helt rigtige for dig og din søn – og så skidt pyt med alverdens fagfolk og ammenazister fortæller dig, for en god mor sidder nemlig slet ikke i brysterne 🙂 Jeg glæder mig til at følge dig og August på Instagram og så håber jeg at du får en fantastisk barsel 🙂 Go’ dag! Kh. Søs

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

    Åhhhhh så skønt at læse dette- har selv lige bestilt tid at få min datter ud ved planlagt kejsersnit, jeg har dog voldsom dårlig samvittighed over mit valg selvom det er det eneste der føles rigtigt. Havde du gode oplevelser med behgehndi

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

    Åhhhhh lige hvad jeg havde brug for at læse efter selv at have bestilt tid til planlagt kejsersnit- har så dårlig samvittighed over det men nok mest fordi det ikk er accepteret af mange andre kvinder. Havde du en god oplevelse med begge dine kejsersnit??? Kh Lise

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • ammehjernen

      Hej Lise! Jeg har haft to drømmekejsesnit – det har gjort pokkers ondt men helt uden komplikationer 🙂 Lad andres holdninger prelle af – og gem den dårlige samvittighed laaaaangt væk – alle kvinder fortjener deres drømmefødsel, så håber det bliver en fantastisk oplevelse 🙂 Kh. Søs

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

...S.O.S ! Søskendeklapvogn!